Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!
Ingrediënten
• 120 gram speltmeel
• 120 gram zelfrijzend bakmeel
• 3 bananen + om te garneren
• 2 eieren
• 75 ml halfvolle melk
• 3 eetlepels honing
• 1 eetlepel bakpoeder
• 1 theelepel vanille extract
• snuf kaneel
• boter om in te smeren
• Optioneel: walnoten om te garneren
Materialen
• Wafelijzer
• Zeef
Bereiding
Zeef het speltmeel en zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een grote kom. Prak de 3 bananen met een vork fijn en voeg toe aan het meel samen met de eieren, melk, honing, bakpoeder, vanille en kaneel. Meng dit met een garde door elkaar tot een egaal beslag. Verhit een wafelijzer en smeer in met een beetje boter.
Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer en doe hem dicht. Bak hem in ca 4 minuten gaar en mooi bruin. Laat (gedeeltelijk) afkoelen en serveer eventueel met wat extra schijfjes banaan, walnoot en een kneepje honing.